Skidbyxor herr hero

Bäst i test: Bästa skidbyxorna herr (2024)

Letar du efter ett par nya skidbyxor för herr inför årets skidsäsong? Då har du kommit helt rätt. Det kan vara svårt att veta vilka byxor som man egentligen skall ha. Ska byxorna ha hängslen? Ska de vara stretch? Hur långa ska de vara? I denna artikel har vi gått igenom dessa frågor och även recenserat de 5 bästa skidbyxorna för herr för olika scenarion.

Kan även våran recension om skidbyxor för dam vara intressant?

De 5 bästa skidbyxorna herr

Norrøna Men's Lofoten GORE-TEX Pants

(testvinnare)

5/5

Salomon Men's Untracked Pant

(billiga men bra)

4.5/5

Black Diamond Men's Recon Stretch Ski Pants
(med stretch)

5/5
nummer tre

Salomon Men's Stance 3L Bib Pant
(med hängslen)

5/5
nummer fyra

Rip Curl Men's Rocker Snow Pant

(oversized)

4.5/5

1. Norrøna Men’s Lofoten GORE-TEX Pants

Skidbyxor herr bäst i test

Skidbyxor herr bäst i test

Men’s Lofoten GORE-TEX Pants från det norska kvalitetsmärket Norrøna är skidbyxorna för herr som blev vår testvinnare. De är ett par byxor i Polyamid med ett vind och vattentätt GORE-TEX membran. De är utrustade med flera suveräna funktioner som midjejustering med Custom-fit system, mycket bra ventilation runt benen och förstärkningar på smart placerade ställen. Byxorna är ändå, trors förstärkningarna, mycket mjuka och rörliga. De passar bra till freerideåkning men också vanlig skidåkning i pistad backe.

Man kan även justera byxornas benslut så att de sitter tätt över dina pjäxor. Varje benslut har också ett snölås som stänger ute all snö som gärna annars letar sig in. Detta är något vi tycker är en viktig funktion på skidbyxor. Passformen på dessa skidbyxor är något smalare än de andra modellerna i denna serie men de fungerar ändå utmärkt till freerideåkning och utför. Men’s Lofoten GORE-TEX Pants är alltså mycket sköna att åka med och man känner sig väldigt rörlig i de.

Fördelar

 • Testvinnare
 • GORE-TEX
 • Mycket bra ventilation
 • Benslut med snölås
 • Förstärkningar runt benen
 • Mycket sköna

Nackdelar

 • Inga nackdelar

2. Salomon Men’s Untracked Pant

Bästa billiga skidbyxorna herr

Salomon skidbyxor

För er som letar efter ett billigare alternativ än vad Norrøna Men’s Lofoten GORE-TEX Pants är, så passar Salomons Men’s Untracked Pant perfekt. De är ett par prisvärda skidbyxor för herr som är lätt vadderade. Membranet som används på byxorna är Salomons egentillverkade AdvancedSkin. Det är ett membran likt GORE-TEX fast något lägre kvalitet. Det kommer ändå hålla dig helt skyddad från regn, vind och snö. Byxorna har en vattenpelare på 10.000mm vilket räcker gott och väl för att hålla dig helt torr under längre perioder.

De är tyvärr något tunga om man jämför med de andra skidbyxorna i detta test, med den vikt på 875g. Men man känner sig ändå väldigt rörlig och fri vid användning. Något vi gillar lite extra med dessa skidbyxor är att de är lätt vadderade. Det gör byxorna varmare är de utan vaddering, man behöver inte ha på sig flera underställ eller liknande för att hålla sig varm.

Fördelar

 • Prisvärda
 • AdvancedSkin membran
 • Lätt vadderade
 • 10.000mm vattenpelare
 • Rörliga och följsamma

Nackdelar

 • Något tunga

3. Black Diamond Men’s Recon Stretch Ski Pants

Skidbyxor herr med stretch

Men's Recon Stretch Ski Pants

Men’s Recon Stretch Ski Pants från Black Diamond är ett par stretchiga skidbyxor för herr. Skidbyxorna har ett 4-vägs stretchväv som gör de väldigt rörliga och sköna att använda i backen. De är tillverkade i BD.dry-membranet som gör de helt vind och vattentäta samt ger en mycket god andningsförmåga. Dessa byxor passar för dig som vill åka skidor i alla former men samtidigt kunna röra dig till max.

Men’s Recon Stretch Ski Pants har alla nödvändiga funktioner som behövs i en skidbyxa. De har snölås i benslut, bra ventilation, RECCO-teknik och mycket mer. Tyvärr så har de inte en justerbar midja men det ingår ett integrerat skärp för att kunna justera midjan med. Detta är även avtagbart om man inte behöver det.

Fördelar

 • Mycket stretchiga och rörliga
 • DB.dry-membran
 • Helt vatten och vindtäta
 • Bra andningsförmåga
 • Snölås i benslut
 • RECCO-teknik

Nackdelar

 • Ingen justerbar midja

4. Salomon Men’s Stance 3L Bib Pant

Skidbyxor herr med hängslen

Salomon Men's Stance 3L Bib Pant

Ännu ett par skidbyxor från Salomon. Men denna gång med ett par hängslen! Men’s Stance 3L Bib Pant är de bästa skidbyxorna för herr med hängslen integrerat. Hängslena är fullt justerbara och sitter skönt runt ryggen och axlarna. Även dessa är tillverkade med AdvancedSkin membran som håller de torra i de blötaste förhållandena. De har en utmärkt andningsförmåga så du behöver inte vara rädd att bli för varm under soliga dagar. De har ett förstärkt material vid båda bensluten som skyddar mot grenar och skidkanter.

De är också väldigt stretchiga, så de passar utmärkt till de gillar att åka i puder. Helt enkelt en bra och snygg skidbyxa med hängslen för puder/vanlig åkning.

Fördelar

 • Med hängslen
 • AdvancedSkin membran
 • Bra andningsförmåga
 • Stretchiga
 • Förstärkt material vid bensluten

Nackdelar

 • Inga nackdelar

5. Rip Curl Men’s Rocker Snow Pant

Skidbyxor herr oversized

Men's Rocker Snow Pant

Men’s Rocker Snow Pant är ett par oversized skidbyxor för herr från märket Rip Curl. Med oversized menar man att de är medvetet lite större i storleken är vanligt. Detta för att få en lite fräckare stil i backen och att de är mycket rörliga. Dessa byxor är tillverkade i Polyester och har en 4-vägsstretch som ger dig en utmärk rörelsefrihet i backen, åker man snowboard där man behöver böja sig mycket är dessa ett grymt val. Yttermaterialet i Polyester är mycket slitstarkt och kommer att hålla i många år framåt. Byxorna är även lätt vadderade för extra värme, vatten och vindtäta samt har en hög vattenpelare på 20.000mm.

Fördelar

 • Oversized
 • Mycket bra stretch
 • Hög rörelsefrihet
 • Yttermaterial i polyester
 • Lätt vadderade
 • Vatten samt vindtäta

Nackdelar

 • Inga reflexer

Att tänka på innan man köper skidbyxor för herr

 • Vattentäthet?
  Skidbyxor måste hålla dig torr och bekväm i våta samt snöiga förhållanden. Kolla noga så att byxorna är vatten och vindtäta med en vattenpelare på minst 10.000mm. Byxor med GORE-TEX membran brukar oftast ligga på minst 20.000mm vattenpelare.
 • Isolering
  Skidbyxor finns i olika isoleringsnivåer, från obefintlig isolering till tunga foder. Valet beror på din personliga komfortnivå och de väderförhållanden du förväntar dig. Om du ska åka i kallt väder kan byxor med lätt vaddering vara nödvändiga. Medan du i mildare klimat kan föredra skalbyxor som du kan lager på rätt sätt med andra kläder.
 • Bra passform och rörelsefrihet?
  En bra passform är avgörande för komfort och rörelsefrihet under skidåkningen. Se till att skidbyxorna är justerbara i midjan och vid bensluten och att de ger tillräckligt med utrymme för att röra dig fritt.
 • Vilka funktioner finns?
  Titta efter extra funktioner som är praktiska när du åker skidor. Det kan inkludera dragkedjor för ventilation, förstärkta knän och säte för ökad hållbarhet. Flera fickor för att förvara viktiga småsaker och en snölås som hjälper till att hålla snön ute är också bra. Tänk på vilka funktioner som är viktigast för din typ av skidåkning.

Skidbyxors olika membran

Det finns flera olika membran som man kan använda i skidbyxor. Dessa beror oftast vem tillverkaren av byxan är, då många har egentillverkade membran. Nedan är lite extra information om de membran som finns i de skidbyxor vi har recenserat ovan.

GORE-TEX

GORE-TEX är ett högt respekterat och pålitligt vattentätt och andningsbart membran som används i en bred variation av utomhuskläder och skor. Membranet är känt för sin förmåga att hålla användarna torra samtidigt som det tillåter fukt från svett att ventileras ut. Det uppnås genom att använda mikroskopiska porer som är för små för att släppa igenom vattendroppar, men tillräckligt stora för att släppa igenom vattenånga.

GORE-TEX är välkänt för sin överlägsna vattentäthet och andningsförmåga och används ofta i kläder som används i tuffa utomhusförhållanden. Det finns olika varianter av GORE-TEX, som inkluderar:

 • GORE-TEX Pro: Denna variant är utformad för extrema förhållanden och är mycket hållbar. Den används ofta i kläder för krävande aktiviteter som alpin skidåkning och klättring.
 • GORE-TEX Active: Denna variant är lättviktig och utmärker sig genom sin höga andningsförmåga. Den är idealisk för högintensiva aktiviteter som löpning och cykling.
 • GORE-TEX Paclite: Denna variant är lätt och komprimerbar, vilket gör den till ett utmärkt val för resande och förvaring i ryggsäcken.

AdvancedSkin

AdvancedSkin är en teknologiplattform som utvecklats av Salomon och används i deras utomhuskläder och skor. Det är utformat för att optimera prestanda och komfort för användare som ägnar sig åt olika utomhusaktiviteter. Den här teknologin inkluderar olika lager och material som är noggrant utvalda för att hantera fukt och isolera mot vatten och kyla.

Vad som särskiljer AdvancedSkin är dess förmåga att erbjuda maximal rörelsefrihet och komfort i olika väderförhållanden. Detta gör den populär bland utövare av olika utomhusaktiviteter som löpning, skidåkning och vandring.

BD.dry

BD.dry är en vattentätt membran utvecklat av Black Diamond, en välkänd aktör inom utomhuskläder och utrustning. BD.dry-membranet är konstruerat för att erbjuda hög nivå av vattentäthet och samtidigt tillåta en viss andningsförmåga, vilket är viktigt för att hålla användarna torra och bekväma i fuktiga utomhusförhållanden.

Det som kännetecknar BD.dry är dess hållbarhet och förmåga att stå emot väderpåverkan. Det är speciellt utformat för klätter- och skidkläder, samt för regnkläder som används i utomhusaktiviteter där slitstyrka är en viktig faktor.

Hur man förvarar skidbyxor efter säsong

För att förvara dina skidbyxor på bästa sätt och förlänga deras livslängd, är det viktigt att ta hänsyn till både hur de förvaras och var de förvaras. Här är några tips för att korrekt lagra dina skidbyxor:

 1. Rengör dem innan förvaring: Innan du lägger undan dina skidbyxor, se till att de är rena och helt torra. Följ tvätt- och vårdinstruktionerna noggrant. Smuts eller fukt kan skada tyget eller orsaka mögel och lukt om de förvaras på lång sikt.
 2. Använd en andningsbar påse: För att skydda dina skidbyxor från damm och ljus, och för att säkerställa att de inte tappar formen, kan du använda en andningsbar påse eller en klädväska med andningsförmåga. Detta hjälper också till att förhindra att eventuell fukt byggs upp inuti påsen.
 3. Häng dem på en galge: Om du har möjlighet, häng upp dina skidbyxor på en klädhängare eller galge. Detta hjälper till att bevara deras form och undviker skrynklor. Häng dem upp och ner för att undvika att överbelasta dragkedjor och sömmar.
 4. Förvaring på en sval och mörk plats: Undvik att förvara dina skidbyxor på en plats där de utsätts för direkt solljus eller höga temperaturer. Värme och UV-strålning kan påverka materialens prestanda negativt och orsaka blekning eller försämring av membranet.
 5. Rulla istället för att vika: Om du har begränsat utrymme i din förvaring, kan du överväga att rulla dina skidbyxor istället för att vika dem. Detta kan minska risken för skrynklor och skador på membranet.

Vår slutsats

I vårat test om skidbyxor för herr så blev Men’s Lofoten GORE-TEX Pants från Norrøna vår testvinnare. Vi recenserade även 4 andra byxor som helt klart är värda att titta in.