Campingtält i solnedgången

Bäst i test: bästa tältsängen 2024

En tältsäng eller campingsäng som det också kallas, kan du använda istället för en sovsäck när du campar. En tältsäng används för att öka bekvämligheten och värmen när du skall sova. Tältsängar har blivit allt mer populära och kan nu finnas i många campares väskor. Men det kan vara svårt att välja vilken tältsäng som passar en själv bäst, därför har vi analyserat och recenserat de bästa tältsängarna för dig.

Helinox Cot One Convertible

(bäst i test)

5/5

Helinox Lite Cot

(lättvikt)

5/5

Therm-a-Rest LuxuryLite Mesh (stor)

4.5/5

Laguna Hills L

4/5

Innehåller reklam genom annonslänkar från Outnorth och Outdoorexperten.

De 4 bästa tältsängarna – bäst i test

1. Helinox Cot One Convertible – Tältsäng bäst i test

Bästa tältsängen premiumval

Mått (Längd x Bredd x Höjd): 190 x 70 x 68 cm
Maxvikt: 145kg

Helinox Cot One Convertible är tältsängen som blev bäst i vårat test. En välgjord och kompakt campingsäng som är gjort för att hålla i flertalet år. En skön, stabil och populär campingsäng som ger dig värme och bekvämlighet under natten i ditt campingtält.

Vad vi gillar med tältsängen: En otroligt välgjort, kompakt och skön tältsäng från Helinox som är många campers favorit.
Passar för dig som: Letar efter en tältsäng med hög kvalité och bekvämlighet.

Fördelar

Hållbar

Lätt

Ihopfällbar

Nackdelar

Kostar extra att köpa benen

2. Helinox Lite Cot – Bästa tältsängen lättvikt

bästa tältsängen lättvikt

Mått (Längd x Bredd x Höjd): 185 x 60 x 13cm
Maxvikt: 120kg

Helinox Lite Cot är den bästa tältsängen lättvikt. Denna tältsängen passar utmärkt till camping eller vandring. Den är fjäderlätt med en totalvikt på 1.2kg, helt 50% lättare än de andra tältsängarna listade. Tältsängen är mjuk, bekväm och stabil att ligga på. Den packas enkelt ner i en packväska efter användning och uppgår till totalt 53cm nedpackad.

Vad vi gillar med tältsängen: Väldigt lätt och liten att bära med sig på vandring/campingturen.
Passar för dig som: Söker en lätt och skön tältsäng vandring/camping.

Fördelar

Otroligt lätt

Bekväm och mjuk

Tar liten plats nedpackad

Nackdelar

3. Therm-a-Rest LuxuryLite Mesh Cot Large – Bästa stora tältsängen

bästa bekvämaste tältsängen

Mått (Längd x Bredd): 193 x 66cm

Therm-a-Rest LuxuryLite Mesh Cot Large är den bästa stora tältsängen. Denna tältsäng är gjort i Mesh-material som ger en skön ventilerande känsla och mjukt underlag. Tältsängen har en teknologi som eliminerar knarr från gångjärnen så du kan sova ostört under natten. Campingsängen är enkel och snabb att montera upp/ned och inga extra verktyg behövs.

Vad vi gillar med tältsängen: En bred och bekväm tältsäng att sova i som även har en teknologi som eliminerar knarr ifrån benen.
Passar för dig som: Söker en bekväm tältsäng.

Fördelar

Lätt

Eliminerar knarr

Väldigt bekväm

Lång

Nackdelar

Ligger nära marken

4. Laguna Hills L – Bekvämaste tältsängen

tältsäng bäst i test

Mått (Längd x Bredd x Höjd): 202 x 80 x 48cm

Laguna Hills L är tältsängen som är bekvämast under natten . Den är en väldigt lätt och ihopfällbar tältsäng som är enkel att bära med sig. Materialet den är gjort av är polyester, vilket ger en skön känsla att ligga på. De sex benen ger dig en stabil grund att sova på och även en upphöjning från marken med 48cm. Detta är även den mest prisvärda tältsängen enligt oss.

Vad vi gillar med tältsängen: Det är en prisvärd tältsäng där man sover hög över marken vilket ger extra komfort och värme.
Passar för dig som: Letar efter en tältsäng av kvalité till ett bra pris.

Fördelar

Hög

Prisvärd

Väldigt lätt

Ihopfällbar

Bekväm

Nackdelar


Campingtält i natten

Att tänka på innan man köper en tältsäng

  • Vikt
    Se till att köpa en tältsäng som du kommer att orka bära under camping/vandrings turen. Tältsängar är anpassade för att väga lite och kunna bäras längre sträckor, men viktigt att kolla upp detta en extra gång.
  • Maxvikt
    Kolla hur många kilo tältsängen klarar av innan köp. 120+ kilo brukar de flesta klara av.
  • Längd och Bredd
    För att inte investera i en för liten tältsäng är det viktigt att ha kollat upp längden och bredden innan köp. Skulle det vara så att man är längre än vad tältsängen är så kan man lägga en ryggsäck längst ner för att stödja upp fötterna.

Vad är en tältsäng?

En tältsäng är precis som det låter, en säng man monterar upp för att sova i under campingturen. En tältsäng brukar ha 6 ben att stå på och något passande material att sova på. De är enkla att montera upp/ner och är lätta att bära med sig på campingturen.

Varför använder man en tältsäng?

Man använder en tältsäng för att komma högre upp från marken och för att öka bekvämligheten under campingturen. Marken kan vara kall och blöt, då är det skönt att komma ifrån den med hjälp av en tältsäng. De kan även användas som ett bord under dagarna, men det är inte det primära användningsområdet. Skulle det vara så att den används som bord, se då till att investera i en bra campingstol att sitta i.

När används en tältsäng?

En tältsäng används under natten när du skall sova. Den fungerar även att använda under dagen om man vill vila. Den används bäst när det är lite sämre väder och marken är kall och blöt, då kan man hålla sig torr i tältsängen.

Vanliga frågor

Hur mycket kostar en tältsäng?

Tältsängar är dyra, de kostar mellan 1000-3500kr.

Hur väger en tältsäng?

En tältsäng vägen mellan 1.2-2.5kg.

Hur lång är en tältsäng?

En tältsäng är mellan 192-210cm lång.

Vad är maxvikten på en tältsäng?

Maxvikten på en tältsäng ligger mellan 120-150kg.