bästa wobblern hero

Bäst i test: Bästa wobblern 2024

Att hitta den bästa wobblern för ditt fiske kan vara en utmaning, speciellt när det finns så många parametrar som skall stämma in för att lyckas. Det finns wobblers till många olika fiskarter och dessa både ser och beter sig annorlunda i vattnet. Detta för att de olika fiskearterna intresserar sig för olika rörelser, färger och även ljud.

Vi har i denna artikel recenserat och analyserat de 6 bästa wobblers så att ditt fiske skall bli så bra som möjligt. Men vad utgör då en wobbler till den bästa?

Den bästa wobblern skall passa in på fiskarten du fokuserar på, ha rätt rörelsemönster, storlek och färg.

Innehåller reklam genom annonslänkar från HappyAngler

De 6 bästa wobblers

1. Karikko 15cm – bästa wobblern för gädda

bästa wobblern för gädda

Längd: 15cm
Vikt: 16g

Karikko 15cm är den bästa wobblern för gädda. Denna välkända wobblern är en 15 cm lång gäddwobbler som effektivt lockar till sig mellan till stora gäddor. Wobblers med en längd mellan 10-17 cm passar just perfekt till gäddfiske. Karikko wobbler har en flytande kropp och dyker till hela 5+ meter när den är i full rörelse.

Denna gäddwobblern har gjort sig ett namn efter att ha vunnit flertalet trollingtävlingar runt om i Norden, en wobbler känd bland fiske experterna.

Vad vi gillar med wobblern: Bra längd och färg för gäddfiske, testad och godkänd bland proffsfiskarna.
Denna wobblern passa för: Dig som letar efter en wobbler för medel till större gäddor.

Fördelar

Bra längd

Många olika färger

Passar för gäddfiske

Djupgående 5+ meter

Nackdelar

2. B52 Kuha – bästa wobblern för gös

bästa wobbler för gös

Längd: 13cm
Vikt: 14g

B52 Kuha är den bästa wobblern för gös. Detta är en populär wobbler för gös med ett vasst och vibrerande rörelsemönster. Wobblern har flera rasselkulor i kroppen som hjälper till att locka både gös och gäddor i grumligare vatten.

Vad vi gillar med wobblern: Väldigt prisvärd wobbler som lockar både gös och gäddor.
Denna wobblern passar för: Dig som söker en prisvärd wobbler för gösfiske.

Fördelar

Rasselkulor

Prisvärd

Många olika färger

Passar för gösfiske

Nackdelar

3. Salmo Hornet 4F – bästa wobbler för abborre

bästa wobbler för abborre

Längd: 4cm
Vikt: 3g

Salmo Hornet 4F är den bästa wobblern för abborre. År efter år blir denna stiliga wobbler fiskarnas favorit för abborrfiske. Med sin perfekta längd och färg är detta den mest sålda små wobblern på marknaden. Det är en mindre wobbler med kraftig spark och rörelse i vattnet som abborrarna lockas till. Simdjupen vid kastfiske ligger på runt 1.5m. Med denna wobbler ut på fisketuren så är det svårt att inte få fisk.

Vad vi gillar med wobblern: En väl och positivt testad wobbler för abborre som inte sviker dig.
Denna wobblern passa för: Er som söker en effektiv wobbler för abborrfiske.

Fördelar

Många olika färger

Passar för abborrfiske

Prisvärd

Effektiv

Nackdelar

Färgen har en tendens att lossna efter några år

4. Perza Lohi-Seiska – bästa wobblern för öring

bästa wobbler för öring

Längd: 7cm
Vikt: 5.3g

Perza Lohi-Seiska är den bästa wobblern för öring. Denna wobblern för öring är tillverkad för hand utav den finske wobblemästaren Jarno Viljakainen. Wobblern har ett försiktigt mönster när den simmar genom vattnet för att på ett effektivt sätt övertyga och locka öringarna. Den finns i flertalet färger och de är noga utvalda efter vad öring nappar bäst på. Färgen är lackad flertalet gånger för ett hållbart bete. Passar även till laxfiske.

Vad vi gillar med wobblern: Specialgjord superwobbler för just öring som rör sig fint i vattnet.
Denna wobblern passa för: Er som letar efter en wobbler av hög kvalité lämpad för öring.

Fördelar

Specialgjord

Passar för öring

Lockande rörelsemönster

Många olika färger

Nackdelar

5. B52 Junior – bästa wobblern för regnbåge

bästa wobbler för regnbåge

Längd: 5cm
Vikt: 6.5g

B52 Junior är den överlägset bästa wobblern för regnbåge. En wobbler med en vinklad haksked som passar bra för både strömmande och stilla vatten. Storleken på 5cm passar perfekt för regnbåge, men lämpar sig även för lax och abborre. Denna wobblern har skrammelkulor inuti kroppen för att bättre locka till sig regnbågen.

Vad vi gillar med wobblern: En skramlande wobbler som rör sig fint i vattnet.
Denna wobblern passar för: Dig som letar efter en wobbler för regnbågsfiske.

Fördelar

Passande längd

Skrammelkulor

Många olika färger

Nackdelar

Lockar även lax och abborre

6. Jesse Junior – bästa wobblern för röding

bästa wobbler för röding

Längd: 5cm
Vikt: 3.5g

Jesse Junior är den bästa wobblern för röding. Rödingar gillar att nappa på mindre och ettriga beten, där passar wobblern Jesse Junior in perfekt. Den har ett livfullt rörelsemönster som lockar till sig ädelfiskar så som röding. Jesse Junior har rasselkulor som har en förmåga att ytterligare väcka och locka ädelfiskar för större chans till napp. Denna wobbler passar både till strömmande och stilla vatten.

Vad vi gillar med wobblern: Kanonbra wobbler med ett stissigt rörelsemönster med rasselkulor för extra större chans till napp.
Denna wobblern passar för: Er som letar efter en wobbler perfekt till röding.

Fördelar

Rasselkulor

Stissigt rörelsemönster

Bra och flera färger

Nackdelar


man som fiskar

Att tänka på innan man köper en wobbler

 • Längd
  Att wobblern har rätt längd är en viktig faktor till om du kommer att få napp eller inte. Mindre fiskar nappar inte på beten som är större än de själva. Se därför till att köpa en wobbler med rätt längd beroende på vad du skall fiska.
 • Färg
  Det sägs att fiskar dras till olika typer av färger. Det är inte riktigt helt sant. Fiskar dras till olika färger beroende på vädret, vattnets klarhet och tiden på dagen. Se denna guide för mer information.
 • Rörelsemönster
  Se till att köpa en wobbler med rätt rörelsemönster för fiskearten du skall fiska. Vissa fiskar nappar bra på snabba rörelser medans andra nappar på långsammare.
 • Dykdjup
  Wobblers dyker olika djupt beroende på vad för fiskart de är anpassade för. Köp en med rätt dykdjup.

Vad är en wobbler?

En wobbler är ett typ av fiskedrag som är anpassad för att röra sig sidles eller höjdleds. Wobblern har detta rörelsemönster för att effektivt locka fiskarna till sig. En wobbler är oftast utrustad med tre krokar och en “haka”. Hakan används till att avgöra hur djupt wobblern kommer att dyka när den är i rörelse och krokarna används till att fånga fisken.

Hur djupt går en wobbler?

Det finns inte något exakt svar, utan beror på hur lång wobblerns “haka” är. Hakan är en plast-skena som sitter precis under hålet där man fäster linan. Är hakan lång så går wobblern snabbare och djupare ner i vattnet. Men är hakan kort så går wobblern inte lika långt ner i vattnet.

En wobbler med en lång haka kan gå ner till 7+ meter medans en med kort haka bara går till runt 3 meter. Detta gör det perfekt att trolla med en wobbler efter en tyst båt som använder sig av en elutombordare.

Vilka fiskar nappar på en wobbler?

Det finns flertalet fiskarter som gillar hur wobblern rör sig i vattnet, vilket gör att de även nappar på wobblern. Dessa fiskar i listan passar bra till fiske med wobbler;

 • Gös
 • Abborre
 • Gädda
 • Öring
 • Röding
 • Regnbåge

Tips, se till att införskaffa dig ett bra fiskespö som kan hantera wobblers.

Vanliga frågor

Hur djupt går en wobbler?

Mellan 2 och 10 meter, beroende på hur lång wobblerns “haka” är.


Hur har vi sammanställt denna information?

Genom att noga genomföra analyser, jämföra produkten med andra produkter, väga in omdömen, betyg och popularitet från flera olika hemsidor så har vi tillslut fått fram resultatet för de bästa wobblern.

Vi vill vara nog med att säga att vi inte har testat alla dessa produkter utan vi utgår från våra egna analyser och många års erfarenhet av fiske.